de groene gaasvlieg
(Chrysoperla carnea)
Uiterlijk:
De groene gaasvlieg is een natuurlijke vijand van bladluizen, schildluizen en spintmijten en komt zeer algemeen voor. Ook worden ze gekweekt ten behoeve van bladluisbestrijding in beschermde teelten. Een groene gaasvlieg is ongeveer 15 mm lang. Hij heeft een spanwijdte van 23 tot 30 mm. De gaasvlieg heeft goudglanzende ogen en is groen van kleur met een brede, strogele streep op zijn rug. De vleugels zijn groen en duidelijk geaderd. Overwinterende gaasvliegen verkleuren geelachtig met bruinrood pigment. In het voorjaar worden ze weer groen. De larve is ongeveer 7 mm lang en heeft op de rug twee bruinrood gevlekte banen.Nuttig werk:
Gaasvlieglarven eten tijdens hun ontwikkeling tot adult (8 - 12 dagen) 200 tot 500 bladluizen (afhankelijk van de grootte van de luizen). Het volwassen insect voedt zich met zoete stoffen, zoals honingdauw.
Waarom deze naam?
In de lijstenmakerij willen wij graag ambachtelijk en milieuvriendelijk werken. Vandaar dat de groene gaasvlieg aardig past bij het bedrijf. De lijstenmakerij straalt een ambachtelijke sfeer uit en er is bewust gekozen voor machines die met hand en voetkracht te bedienen zijn. Aan de basis van het bedrijf staat een grote ervaring op het terrein van houtbewerking en meubelmakerij.

lijstenmakerij de groene gaasvlieg
waar kunst en ambacht samen komen